perjantai 21. lokakuuta 2016

Olipa kerran haave, joka hautui tarpeeksi kauan

Joskus aivot nyrjähtää. Silloin näkee tutun asian eri tavalla tai näkee sen, mikä olisi pitänyt nähdä jo vuosia sitten. Ehkäpä on sen nähnytkin tai tajunnut jollain tasolla, mutta liian pinnallisesti. Kun koittaa hetki, että aivot nyrjähtää, vinksahtaa, niin paluuta entiseen ei ole. Ei vain ole. Aivoja, sydäntä, sielua ja mieltä ei voi tunkea takaisin tietämättömyyden olotilaan. Jos on oppinut lukemaan ja kirjoittamaan, ei voi enää päättää, että nyt en enää osaakaan lukea.

Uuden elämän edessä on mahtava ja pelottava fiilis. Samankaltainen tunne, kuin iloitsi oman lapsen oppiessa lukemaan ja samalla hetkellä tajusi, että nythän kauppareissulla lapsi lukee myös kaikki väkivaltaa, sotaa ja pahuutta tihkuvat iltapäivälehtien otsikot ja miettii ääneen: "Äiti, mikä on pedofiili?" Se on ilo ja angsti samassa paketissa, mutta eteenpäin on mentävä. Tässä tästä blogissa on kyse. Intohimosta ja sen ymmärtämisestä. Olen vuosia hautonut ajatusta ja kirjoittamisesta ja joitain tekstejä on jopa julkaistukin.

Kirjoittaminen pöytälaatikkoon tai läppärin kätköihin ei kuitenkaan ole se juttu, sillä kirjoittaminen, musiikki, kuvataide ja tanssi ovat vuorovaikutuksen muotoja. Kirjoittaminen on minulle tapa ajatella ja pohtia asioita. Löytöretki alkaa omasta päästä. Tässä syksyllä päädyin monen mutkan kautta tekemään ajatuskarttoja vahvuuksistani ja unelmistani - ja kas - kirjoittaminen pulpahteli pintaan joka puolella. Plumps, plumps, kuin korkki pintaan. Se oli vihdoin nähtävä, ja kun sen vihdoin tajusi, ei paluuta enää ollut. Aivoni olivat nyrjähtäneet uuteen olotilaan.

Tervetuloa matkalle mukaan ihmettelemään, oivaltamaan ja innostumaan viikon vinksahdusten parissa!

Johanna, blogisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti