perjantai 31. joulukuuta 2021

Uuden kynnyksellä

Kohti uutta!
Aina aika ajoin jokainen meistä on uuden kynnyksellä. Joskus tuo uusi ylitettävä kynnys on haluttu, toivottu ja odotettu. Joskus se tulee yllättäen. Joskus liian yllättäen, ettei siihen osaa varautua. Joskus ihanasti yllättäen. Joskus kynnys tuntuu toivottaman vaikealta ylittää.

Uusi kynnys voi olla työpaikan vaihto, tai ensimmäinen työpaikka, opiskelun aloittaminen, uusi koti, yhteisen kodin perustaminen, avioero, lapsen syntymä, eläköityminen, oma sairastuminen, läheisen sairastuminen, läheisen kuolema. Kaikenlaisia kynnyksiä. Pieniä tai isoja kynnyksiä. Eteenpäin on mentävä. On otettava askel. Ja toinenkin.

Elämä ennen tuota askelta. 

Ja elämä tuon askeleen jälkeen.

Kynnys on ylitetty.

Oikeastaan mikä tahansa kynnys on ylitettävänä, niin se on ylitettävä, tavalla tai toisella. Ei elämää voi elää toinen jalka porstuassa ja toinen ulkoportaalla. On joko mentävä sisään tai lähdettävä ulos, noin niin kuin kuvainnollisesti, ja joskus ihan konkreettisesti.

Vuoden vaihtuminenkin on jonkin sortin kynnys. Kas vielä hetken on vuosi 2021 ja sitten se onkin jo historiaa. On aika harjoitella vuoden 2022 kirjoittamista.

Hyvää uutta vuotta!

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti